Nucli antic d’Ullastret declarat bé cultural

Sant_Pere

La Generalitat ha declarat bé cultural d’interès nacional el casc antic d’Ullastret. Cultura ha decidit protegir el casc antic d’Ullastret amb una declaració de protecció dins de la categoria de conjunt històric per ser una població d’origen medieval, en la que destaca l’església de Sant Pere, que apareix citada ja en l’any 899.

Ullastret és una població d’origen medieval, una de les primeres construccions de la qual és l’església de Sant Pere (ubicada a la cota superior del petit turó), que apareix citada ja l’any 899. Es té constància de l’existència d’un antic castell fortificat (1225), les muralles del qual es van consolidar durant els segles XIII i XIV i de les quals es preserva un perímetre molt ben conservat.

El territori delimitat en la declaració de protecció conté el major nombre d’edificis històrics, espais i carrers d’especial interès que expliquen l’evolució històrica del poble des del segle IX fins al XIX.

Font: Diari de Girona. Publicat: 14 de maig de 2014

Font imatge: Viquipèdia

Publicado en Turisme rural | Comentarios desactivados en Nucli antic d’Ullastret declarat bé cultural

Primavera a Ullastret

primavera

L’Emporda respira primavera, i canvia la temperatura i el color de la comarca. Vine a fer turisme rural a Can Tascons a Ullastret i gaudeix de l’ambient tranquil i relaxat amb família.

Us proposem algunes de les activitats culturals i esportives que s’ofereixen en diverses localitats del Baix Empordà.

Visita al Museu de la pesca a Palamós, i on podem destacar l’Exposició temporal AQUA. Domini i Mites del 14 de març al 21 d’abril, on és reflexiona sobre els ecosistemes i el valor de l’aigua. http://www.museudelapesca.org/ .

I que millor que un vol en globus per descobrir la comarca des de l’aire, el Montgrí, les Illes Medes, el Golf de Roses, els rius Fluvià i Ter. La singularitat dels petits pobles, i l’empordanet. http://www.globusemporda.com/ .

Publicado en Turisme rural | Comentarios desactivados en Primavera a Ullastret